Daily Loops

Friss topikok

  • lolperec: ennek a packnak pont nem találom a linkjét, viszont itt van az előző 175mb és a következő 1.8GB-os... (2011.02.12. 12:12) Ingyenes hangmintacsomag a DeepinDub-tól
  • Romulus LetbetR: nem értem..a kép alatti linket ha böngésződbe bemásolod akkor a lassú letöltést választva elindul ... (2011.01.16. 14:09) Kalimba
  • 1rem1 Art: Gratulálok, hol a rar? (2011.01.16. 12:22) Trumpetpack
  • Subtwo: köszönöm:D (2010.12.07. 19:38) 25 ingyenes minőségi mastering cucc

SideChain in FL Studio

2011.02.11. 11:30 :: Romulus LetbetR

A kompresszor tulajdonképpen egy automatikus hangerő szabályozó ami egyes jeleket felerősít másokat pedig nem enged a kijelölt szintnél feljebb, így elérhetjük, hogy zenénk ne legyen túlvezérelt vagy torz (persze ez még számos egyéb körülmény függvénye is).

Az 5 fontosabb paraméter mely sokak számára némi ködbe burkolózó fogalomcsoportot jelöl:

1. Threshold (küszöb): az a szint, amit ha a bemenetre érkező jel meghalad, akkor az eszköz beavatkozik. dB-ben fejezzük ki.

2. Ratio (arány): A kompresszor a bemeneti jel küszöbszint feletti részét a megadott arányban csökkenti. Vagyis ha a bemeneten a jelszint a küszöbszintet 3 dB-lel haladja meg, 3:1 ratio esetén a kimeneten már csak 1 dB-lel lesz a szint a küszöb felett.

3. Attack: Az attack az az idő, míg a kompresszor a szükséges szintcsökkentést megvalósítja. Milliszekundumban szokás megadni.

4. Release: A release által meghatározott idő alatt szűnik meg a kompresszor szintmódosító hatása. A bemeneti szint küszöbszint alá esésétől számoljuk, és szintén milliszekundumban fejezzük ki. Az attack és a release idők között rendszerint egy nagyságrend különbség van, az attack a rövidebb.

5. Make-Up: A kompresszor kimeneti szintjét állítjuk vele.

 

con Limiter

con Peak Contoller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyloops.blog.hu/api/trackback/id/tr242653495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása